Nijerya'da 200'den fazla kız öğrenciyi kaçıran Boko Haram örgütünün elindeki rehinelerin yarısını serbest bırakmaya hazırlandığı iddia edildi.

Örgüte yakın kaynakların Telegraph'a verdiği bilgiye göre, daha önce hapisteki üst düzey Boko Haram komutanlarının serbest bırakılmasını şart koşan örgüt, bu talebinden vazgeçti.

İngiliz gazetesi, Nijerya hükümetiyle görüşmeleri sürdüren Boko Haram'ın, cezaevindeki diğer mahkumların salıverilmesi karşılığında, önümüzdeki günlerde kızların yarısına yakınını serbest bırakmaya hazırlandığını öne sürdü.

Boko Haram tarafından Chibok'taki bir ortaokuldan 14 Nisan'da kaçırılan 276 kız öğrenciden 223'ü halen kayıp.

Bu arada öğrencilerin kaçırıldığı Chibok kasabası yakınlarındaki Ba'ale köyünde, akıbetleri tüm dünya tarafından merak edilen kızlardan ikisi ağaca bağlı halde bulundu.

Ölüme terk edilen kızların yüzlerinin yara bere ve kan içinde olduğu, imdatlarına ise öğrencileri bulmak için oluşturulan sivil ekiplerin yetiştiği belirtildi.

Kızları kaçırıldıktan yaklaşık bir hafta sonra bulan ekipteki en genç üye olan 15 yaşındaki Baba Goni, "Onlar için çok bir şey yapamadık. Kimseyle konuşmak istemiyorlardı. Sadece birbirlerine sarılıp ağladılar. Yapabildiğimiz tek şey onları bir araca bindirip polise teslim etmekti" dedi.