Boko Haram, iki yıldır ele geçirmeye çalıştığı Nijerya'nın kuzeydoğu kenti Maiduguri'ye yoğun saldırı başlattı. 2013 yılından bu yana kenti ele geçirmeye çalışan Boko Haram kentin çevresinde direnişle karşılaştı.

"20 ASKER, 10 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ’’

Nijerya ordusu, Boko Haram mevzilerine hava saldırıları düzenlerken görgü tanıkları çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Çatışmalarda en az 20 asker ile 10 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Borno eyaletinin başkenti de olan Maiduguri'de yaşayanlar çatışmaların devam ettiğini ve şiddetli patlama sesleri duyduklarını ifade etti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ   

Çatışmalar Maiduguri'nin dış mahallelerinde yoğunlaşırken Nijerya ordu sözcüsü Chris Olukolade kentte ve Borno eyaletinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Güvenlik güçleri kentteki yolları ve iş yerlerini kapattı.

DEVLET BAŞKANI ZİYARET ETMİŞTİ

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, seçim kampanyası için 24 Ocak'ta Maiduguri'yi ziyaret etmişti.

Jonathan, yaptığı önceki bir ziyaretinde Boko Haram'dan kaçan yaklaşık 5 bin mültecinin kente sığındığını söylemişti.

MONGUNO DA BOKO HARAM’IN KONTROLÜNDE 

Boko Haram, Maiduguri'nin yanı sıra ülkenin kuzeydoğusundaki Monguno'ya da saldırı düzenledi. Şiddetli çatışamalrın ardından güvenlik güçleri, Boko Haram'ın kenti kontrol etmeye başladığını duyurdu.

BOKO HARAM’DAN KAÇIYORLAR         

Nijerya'nun kuzeydoğu bölgesinde, Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle yaklaşık 6 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Uluslararası Af Örgütü, hala yüzbinlerce sivilin ciddi risk altında olduğu uyarısında bulunuyor.

(Al Jazeera Türk)