Nijerya'da dün tamamlanması planlanan devlet başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri bugüne uzatılırken, Boko Haram örgütü dün ülkenin kuzeydoğusunda 25 kişiyi öldürdü. Militanların, 40 kadar kişinin cesetlerini de testereyle kestiği belirtildi.

Borno eyaletinin Buratai köyünü basan Boko Haram militanlarının, insanların evlerini ateşe verdiği ve kaçmaya çalışanları da vurduğu belirtildi. Saldırıda 25 kişi ölürken, 30'dan fazla da kişi yaralandı.

Yerel basında, Boko Haram militanlarının 40 kişinin cesetlerini de testereyle kesip başlarını vücutlarından ayırdığı yönünde haberler yer aldı.

Yerel politikacı İbrahim Adamu, Boko Haram saldırısından kaçmaya başardığını aktardıktan sonra görgü tanıklığını şöyle anlattı: "Silahlı militanlar insanları önce hayvanmışçasına katletti ve daha sonra da kafalarını kesti. Köyün büyük bölümü de yaktılar. Bazı bölge sakinlerinin de evlerinde yanarak öldüğünü düşünüyoruz çünkü Boko Haram saldırısı başladığında herkes yataklarında uyuyordu."

BOKO HARAM: SEÇİMİ SABOTE EDECEĞİZ

Boko Haram tarafından daha önceden internette yayımlanan bir videoda, örgütün lideri Ebubekir Şekau seçimi sabote edecekleri tehdidi savurmuştu.

Nijerya'da bugün düzenlenen seçimlerin 14 Şubat'ta yapılması planlanmış, ancak ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki Boko Haram şiddeti nedeniyle seçimler ertelenmişti.

SEBEP TEKNİK AKSAKLIKLAR VE SİLAHLI SALDIRILAR

Ancak seçimler yine de planlandığı gibi gerçekleştirilemiyor. Oy verme işlemleri, ülke çapında ilk kez kullanılan elektronik oy pusulası sisteminde yaşanan teknik aksaklıklar ve kuzeydoğudan gelen silahlı saldırı haberleri nedeniyle bugüne uzatıldı.

Elektronik oy pusulası sisteminde çıkan teknik arıza nedeniyle 150 bin üniteden yaklaşık 300'ünün işlemez hale gelirken, birçok bölgede oy verme işlemleri durduruldu.

Kaynak: Sputniknews