Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'in başkenti Sana'da bir cenaze töreninin düzenlendiği binaya yönelik hava saldırısında 140’ın üzerinde insanın hayatını kaybettiğini, en az 500 kişinin yaralandığını açıkladı.

Cenazenin, Husilerin kontrolünde bulunan Sana'da İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasına ait olduğu ve yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu belirtildi.

Husilere ait El-Mesira kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilirken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price haberlerden derin rahatsızlık duyduklarını belirterek, "ABD'nin Suudi Arabistan ile güvenlik işbirliği 'açık çek' değildir” dedi.

Price “Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona, Yemen hükümetine, Husilere ve Salih yanlısı güçlere, 10 Nisan'da varılan çatışmaların durdurulması anlaşması koşullarına uymaları çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, yaptıkları yazılı açıklamada olaya ilişkin derinlemesine soruşturma yapılması ve sivillerin yaşadığı bölgelere düzenlenen hava saldırılarına son verilmesi çağrısı yaptı.

Kaynak: Bianet