İsrail’in uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) anlaşmalarına karşı gelerek Filistin topraklarını işgal ettiğini savunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, “Hiçbir şey terör için gerekçe gösterilemez. İsrail, işgal ettiği topraklardan bir an önce çekilmeli” dedi.

Dün BM Güvenlik Konseyi’nde, ‘Filistin Halkının Devredilemez Hakları’ konulu toplantıda konuşan Ban Ki-moon, İsrail’in yerleşim politikasının uluslararası hukuka göre yasadışı olduğunu ve iki devletli çözümü yok etme tehdidi taşıdığını söyledi.

Toplantıda, BM’nin diplomatik geleneklerine göre alışılandan sert bir dille İsrail’i eleştiren BM Genel Sekreteri, sözlerine şöyle devam etti: 

“Açık olalım. Hiç bir şey terör için gerekçe gösterilemez. Hiç bir şey masum insanların hedef alınmasını haklı kılmaz. Bu şiddete bir son verildiğini görmek istiyoruz. Filistin halkı yarım yüz yıldır işgal altında yaşamakta. Bu durumu kınayan ifadeleri yarım yüz yıldır duymaktayız. O zaman ki çocuklar artık dede-nine olma çağına geldi. Ama hayat değişmedi.”

(Kaynak: Diken)