Danimarka'da bir hayvanat bahçesi, dokuz aylık erkek bir aslanı alenen parçalarına ayırıp inceledi. Eğitimsel bir etkinliğin parçası olarak ziyaretçilere göstermek için aslanın organlarını çıkardı. Dokuz aylık aslanın parçalarına ayrılıp incelenmesini seyretmek için yüzlerce kişi toplandı.

Aslan, hayvanat bahçesinin elinde çok fazla sayıda aslan olduğu ve ekstra aslan için yuva olmadığı gerekçesiyle Şubat'ta uyuttuğu üç aslandan biriydi.

Hayvanat bahçesinin rehberi Rasmus Kolind aslanın dilini keserek parçalamaya başladığında 300 ila 400 arasında yetişkin ve çocuk toplandı. Yetişkin izleyiciler keskin kokuyu defetmek için atkılarını burunlarına götürdü.   

‘BUNA ŞAHİT OLMAK İSTEMİYORUM’

Kolind kalabalığa "Çiçek ya da başka bir şey gibi kokan bir hayvanı parçalarına ayırsaydım daha garip olmaz mıydı?" dedi. "Ölü hayvanlar, ölü hayvan gibi kokar. Bu konuda söylenecek fazla bir söz yok," dedi.

Bir çocuk buna "şahit olmak istemiyorum," derken kamu yayıncısı DR'nin röportaj yaptığı bir kız çocuğu etkinlik hakkında "buna şahit olmak eğlenceli ama biraz da iğrenç" dedi. 

Brüksel merkezli bir hayvan haklarını koruma grubundan Joanna Swabe, Odense hayvanat bahçesini bu yıl sağlıklı üç hayvanı öldürdükleri gerekçesiyle eleştirdi.  

Facebook'ta birkaç düzine insan hayvanat bahçesini ve Danimarka'yı merhametsiz olmakla suçladı. (Rota Haber)