Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) “Irkçılığa, ayrımcılığa ve savaşa son” sloganı ile Strasbourg’da bir gösteri düzenledi.

 

7 bin dolayında kişinin katıldığı eylemde Erdoğan hükümeti protesto edildi, cemevlerine yasal statü verilmesi ve zorunlu din derslerinin kaldırılması istendi.

 

Cumartesi günü öğleden sonra yapılan yürüyüşe Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen binlerce kişi katıldı. Place de la Bourse meydanı ile Avrupa Konseyi önü arasında yapılan yürüyüşte, Alevilere karşı asırlardır süren baskılar, ayrımcı, adaletsiz ve inkarcı politikaların bugünkü Recep Tayyip Erdoğan hükümeti döneminde de sürdüğü belirtildi.

 

AYGÜN: ANADİL HAKTIR

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Turgut Öker, Kürt özgürlük hareketi ve sosyalistlerin el ele vermesi gerektiğini belirtirken “AKP zihniyetini alaşağı edeceğiz” dedi.

 

CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, anadil taleplerine dikkat çekerek herkesin her yerde anadillerini konuşabilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Eylemde Strasbourg’daki Mezopotamya Kürt Kültür Derneği adına da bir bildiri okundu. Bildiride 12 Eylül’den bu yana cezaevlerinde süren açlık grevleri hatırlatılarak, daha fazla duyarlılık istendi. (ANF)