Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan'ın iç güvenlikten sorumlu kurumunun genel müdürü Abbas İbrahim, patlamanın limanda "son derece patlayıcı" maddelerin tutulduğu bir bölgede gerçekleştiğini açıkladı.

Lübnan merkezli Mayadeen televizyonu, ülkenin gümrük yetkililerine dayanarak, "tonlarca nitratın" patladığını bildirdi.

Lübnan Salık Bakanı Hamad Hassan patlamada ilk belirlemelere göre 50'den fazla kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını söyledi. 

Eski BBC muhabiri, TV sunucusu Emilia Papadopoulos patlamayı, Beyrut'a 240 kilometre uzakta bulunan Kıbrıs'ın Limasol kentinde hissettiklerini, evlerin pencerelerinin titrediğini söyledi.

BBC muhabiri Rami Ruhayem, 10 kilometre uzaklıkta deprem gibi hissedildiğini söylediği patlama anı için "Hayatımda bu kadar yüksek bir ses duymadım" dedi. 

AFP'nin bölgedeki muhabiri, Beyrut'un ticaret bölgesi olan ve iş yerlerinin yoğun olduğu Hamra'daki tüm binaların dış cephelerindeki camların kırıldığını aktardı.

BBC'ye konuşan Lübnan'daki Refik Hariri Üniversite Hastanesi Müdürü Dr. Firass Abiad, yaralıların çoğunun cam kırıklarından yaralandığını söyledi.

Abiad, patlamanın hasarı nedeniyle iki hastanenin tahliye edilmesi gerektiğini, oradaki hastaların da nakledildiğini söyledi.

Patlamanın şiddetiyle arabalar takla attı, trafik tabelaları yerinden söküldü.