Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, eski başbakanlar Saad Hariri ve Fuad Sinyora'nın danışmanı Muhammed Şatah'ın konvoyunu hedef alan bir bombalı saldırı düzenlendi. Bölgede büyük yıkıma neden olan saldırıda Şatah da hayatını kaybetti.

Lübnan resmi haber ajansı, parlamento binasına birkaç yüz metre uzaklıkta meydana gelen patlamaya bomba yüklü bir aracın neden olduğunu belirtti.

Hürriyet’in haberine göre kamu binaları, oteller ve ticaret merkezlerinin bulunduğu Ayn el Mıreyse bölgesinde gerçekleşen patlama sonucu ilk belirlemelere göre ölü ve yaralıların olduğunu, çok sayıda araçta da yangın çıktığını bildirdi.

Lübnan ajansı, ölenler arasında bir dönem Maliye Bakanlığı da yapan Şatah'ın da olduğunu duyurdu. Lübnan'ın Washington eski büyükelçisi Şatah'ın, Suriyeli muhaliflere destek veren 14 Mart Koalisyonu'nun toplantısına katılmaya giderken saldırıya uğradığı belirtildi.

Lübnan’da daha önce de Suriye yönetimini destekleyen Hizbullah’a ve Şiilere yönelik kanlı saldırılar yapılmıştı. Bu saldırının onlara misilleme olabileceği değerlendiriliyor.