Rojava Demokratik Özerk Yönetimi dün Almanya'nın başkenti Berlin'de temsilcilik açtı.

Açılış törenine Rojava Özerk Yönetimi Dışilişkiler Sorumlusu Sinem Muhammed, bir çok Kürt siyasetçi, YNK temsilcisi Siyamen Hariky, KNK üyesi Yılmaz Günay, Rojava'daki siyasi partilerin temsilcileri ile Alman parlamenterler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

ANF’nin haberine göre, temsilcilik Alman devletinin resmi bilgisi ve onayıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Rojava Demokratik Özerk Yönetimi Berlin Temsilcisi Sipan İbrahim büroyu açmalarındaki amacı şöyle özetledi:

"Alman devletiyle diplomasiyi geliştirmek ve Rojava’daki gelişmeleri Almanya halkına doğru aktarmak için böyle bir büronun açılmasını gerekli gördük. Rojava Demokratik Özerk Yönetimi'nin Almanya ile iyi ilişkiler içinde olması için çabalarımız olacak. Suriye’de yaşanan kriz, mülteciler ve diğer konularda yaşanan sıkıntıları dile getireceğiz. Rojava’da Kürtlerin Arapların ve diğer halkların kardeşçe yaşadığını Almanya halkına anlatacağız."

ÜÇÜNCÜ TEMSİLCİLİK

Berlin'deki temsilcilikle birlikte Rojava Yönetimi üçüncü temsilciliğini hizmete açmış oldu. Daha önce Rojava Özerk Yönetimi, Moskova ve Stockholm’da temsilcilik açmıştı. Şu anda bir de Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta YPJ Temsilciliği var.

Rojava Yönetimi, Berlin'in ardından Paris, Kopenhag ve Washington’da da temsilcilikler açmaya hazırlanıyor. Kürt siyasetçiler, bu kentlerde de en kısa sürede açılış yapmayı umduklarını söylüyor.