Alman polisi, 11 Eylül saldırılarının 10. yıldönümü ile Papa 16. Benedikt’in ülkeyi ziyareti arefesinde ele geçirilen zanlıların, patlayıcı madde yapımında kullanılan kimyasallar satın aldığını bildirdi. Olayla ilgili basını bilgilendiren emniyet sözcüsü, şüphelilerin uzun zamandır izlendiğini belirtti: “Polis, büyük çaplı bir terörist eyleme hazırlanıldığı şüphesiyle aylardır soruşturma yürütüyordu. Patlayıcı yapımı için kimyevi maddeler satın aldığı belirlenen iki kişi uzun süredir izleniyordu.”

Şüphelilerin birçok kez buluştuğu Wedding mahallesindeki bir camide de arama yapan emniyet yetkilileri, söz konusu cami derneği aleyhinde bir soruşturmanın ise gündemde olmadığını kaydetti.

24 ve 28 yaşlarındaki şahıslardan birinin Lübnan kökenli Alman vatandaşı, diğerinin ise Filistinli olduğu açıklandı. Zanlıların ele geçirildiği mahalle sakinleri, şahısların kimseyle iletişim kurmadıklarını söylüyor: “Bildiğim kadarıyla onların bu civarda hiçbir sosyal çevresi yoktu. Burada yaşayanlar birbirini tanır, onların ise hiç kimseyle iletişim kurduğuna tanık olmadım.”

Bu arada, mart ayında Frankfurt Havaalanı’nda iki Amerikan askerini öldürdüğü gerekçesiyle dün mahkemeye çıkarılan Arid Uka adlı Kosovalı saldırgan, hakkındaki suçlamaları kabul etti. Uka, ifadesinde pişman olduğunu, ancak zamanı geri alamayacağını söyledi. (euronews)