Belçika'da dört haftadır aranan aşırı sağcı ve ağır silahlı asker ölü bulundu. Belçika Savcılığı ülkenin doğusunda bulunan cesedin "ilk elde edilen bilgilere göre Jürgen Conings'e ait olduğunu" açıkladı. Savcılık askerin görünüşe göre kendisini vurduğunu kaydetti.

DW Türkçe'deki habere göre, Conings, Belçika devlet temsilcilerine ve ülkenin ünlü virologu Marc Van Ranst'a yönelik bir tehdit mektubu kaleme aldıktan sonra mayıs ayı ortalarında kayıplara karışmıştı. Askerin Hollanda sınırı yakınlarında terk ettiği aracında roketatar ve cephane bulunmuştu. Conings'in görevli olduğu askeri üsten ateşli silah ve cephane çaldığı öğrenilmişti.

Belçika Savcılığı şahıs hakkında soruşturma başlattı. Yüzlerce askerin katıldığı arama çalışmalarında zırhlı araçlar ve helikopterler de kullanılmış, Interpol de operasyonlara aktif destek vermişti. Almanya'nın Belçika ve Hollanda sınır bölgesindeki arama çalışmalarına Alman polisinin GSG9 birimi de katılmıştı. Le Soir gazetesi haziran ortasındaki bir haberinde Conings'in başına 650 bin euro ödül konduğunu yazmıştı.

DIŞ GÖREVLERDE YER ALDI

Conings'in aşırı sağcı görüşleri nedeniyle izlenen Belçika ordusunda görevli 30 askerden biri olduğu belirtiliyor. 2020 yılında Belçika ordusu içerisinde kendisine ceza verildiği ve hakkında yapılan dava başvurusunun da sonuçsuz kaldığı kaydediliyor.

Belçika medyasında yer alan haberlere göre Kosova, Irak ve Afganistan'daki askeri misyonlarda görev alan Conings orduda yurtdışı görevlere gidecek askerlere eğitim veriyordu. Conings görevi icabı silahlara erişim imkanına sahipti.