Belçika Başbakanı Charles Michel, Türkiye’de iktidar yanlısı bazı basın kuruluşlarında ‘terör destekçisi’ diye hedef gösterilen Türkiye kökenli Devlet Bakanı Zuhal Demir’le ilgili iddiaların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Michel, bazı medya kuruluşlarının ortaya attığı iddiaların ‘asılsız ve kabul edilemez olduğunu’ söyledi.

Michel, Demir’le ilgili hükümet yanlısı medyada yer alan haberlerin, ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın referandum stratejisinin bir parçası olduğunu’ söyledi.

Türkiye hükümetinin referandum nedeniyle başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkeleriyle kutuplaşmayı bilinçli olarak seçtiğini savunan Belçika Başbakanı, şu ifadeleri kullandı:

“Biz Erdoğan’ın kampanya stratejisi ile bizi korkutmasına izin vermeyeceğiz. Bu strateji; provokasyonlarla Türkiye’de ulusal duyguları uyandırıp, kendini kurban yerine koyma stratejisi.” Michel, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’de insan hakları, düşünce özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü ilkesinin daha da gerilediğini savundu.

Belçika federal hükümetinin yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı görevine geçen ay atanan Demir hakkında Türkiye’deki bazı medya kuruluşlarında ‘PKK üyesi olduğu ve aktif olarak terör örgütüne destek verdiği’ iddiaları ortaya atılmıştı. Demir ise “Kürt kökenliyim. Barış yanlısıyım. PKK’ya hiçbir sempati duymuyorum. Kürt kökenli olmam PKK’lı olduğum anlamına gelmez. Şiddet hiçbir zaman çözüm olamaz” demişti. (Kaynak: BBC Türkçe)