BDP Eş Genel Başkanları Gültan Kışanak ile Selahattin Demirtaş, yaptıkları yazılı açıklama ile Mısır’da bu sabah devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarına yönelik yapılan kanlı müdahaleyi sert bir dille kınadı.

ANF'nin haberine göre Eşbaşkanlar yaptıkları açıklamada şunları belirtti:

“Mısır’da bu sabah, askeri darbeyi protesto etmek için demokratik gösteri hakkını kullanan insanlara müdahale edilmesi sonucu onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu vahşi katliamın derhal sona ermesi gerekmektedir. Bunun için tüm tarafları ve uluslararası kuruluşları artık sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Sivillere yönelik saldırıyı kınıyor, Mısır halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz.”

EMEP: KATLİAM YAPANLARIN DEMOKRASİ GETİRDİKLERİ İDDİASI İNANDIRICI DEĞİL!

Emek Partisi Genel Merkezi de yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Hangi gerekçe ile olursa olsun, silahsız gösteri yapan insanlara silahlarla saldırılması kabul edilemez. Halka gerçek mermiler sıkarak katliam yapanların demokrasi getirdikleri iddiası inandırıcı değildir. Darbeciler sadece Adeviye ve Nahda Meydanı’nda toplananlara değil, aynı zamanda Tahrir Meydanı’nda toplananlara da karşıdır.

En kısa zamanda yapılacak adil bir seçimle Mısır Ordusu iktidarı halka devretmelidir. Katliam emri verenler ve katliamcılar yargılanıp cezalandırılmalıdır.”