BDP heyeti bu hafta başında gerçekleştirdiği Washington ziyaretinde, diğer görüşmelerinin yanı sıra, ABD’deki Ermeni diaspora temsilcileriyle de görüştü.

BDP’nin Washington temsilciğinin Washington’da organize ettiği tam günlük konferansına katılım gösteren “Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF)” (Taşnak) heyeti büro üyesi Hakob Ter-Khaçatryan’ın yanısıra, BDP heyeti, Washington’daki ANCA (Amerika Ermeni Ulusal Komitesi) sorumlularıyla görüştü.

ORTAKLIK GELİŞTİRME

BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Milletvekili Nazmi Gür ve BDP Washington temsilcisi Mehmet Yüksel’den oluşan heyet, ANCA’nın Washington’daki bürosunu ziyaret etti. ANCA’dan ise Ani Harolan ile ANCA’nın Washington’daki faaliyetlerinden sorumlu isim Aram Hamparian bulundu.

‘The Armenian Weekly’ web sayfasına göre, heyet ile ANCA arasındaki görüşmede ‘‘Ermeni-Kürt ortaklığını geliştirme imkanları, milli ve demokratik hedefleri ilham olan Ermeni ve Kürt ulusları tartışıldı.’’

Görüşmede bulunan ARF üyesi Ter-Khaçatryan, Demirtaş ile bulunduğu bir ortamda görüşmeler hakkında şunları söyledi: “Görüşme, Ermeni-Kürt ortaklık imkanları, Batı Ermenistan ve Kürdistan ile ulusal ve demokratik hedeflerdeki Ermeni ve Kürt Ulusları için yararlı bir diyalog fırsatı sundu.” ( İLHAN TANIR / VATAN WASHINGTON)