Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre’de Miray bebeğin katledilmesinin ardından bir çok başkentte organize edilen eylemler ile halk ablukayı protesto etti.

Britanya Kürt Halk Meclisi’nin çağırısı ile merkezi Londra’da bulunan BBC binası önünde ‘Her yer Kürdistan, her yer direniş!’ şiarı ile bir araya gelen kalabalık burada yapılan konuşmaların ardından ünlü Leicester meydanına doğru yürüyüşe geçildi.

Trafiğin durdurulması, İngilizce atılan sloganlar ve İngilizce dağıtılan bildiriler ile çevredekilerin duyarlılığını artırmayı hedefleyen eylemde BBC ve diğer ana akım medya kuruluşlarına Türkiye ve Kürdistan’daki katliamlara sessiz kalınmaması çağırısı yapıldı.

Britanya Kürt halk Meclisi yaptığı çağırıda “ Değerli halkımız ve değerli dostlar. Ülkemiz bir ateş çemberinden geçiyor. Bu ateş ya Kürtleri yakacak ya da özgürlük sevdalılarının elden ele dolaşan meşalesi olacak. Bu tarihi anda ‘Her yer Kürdistan, her yer direniş!’ şiarıyla halkımızın sesini dünya kamuoyuna duyurmaya devam edelim BBC önünde vicdanları donmuşları harekete geçirelim.” İfadelerine yer verdi.

(Telgraf)