Rio de Janeiro'da başpiskoposun arabasını durduran silahlı soyguncular din adamının haçı ve yüzüğü dahil araçtaki bazı eşyaları çaldı.

Kardinal Dom Orani Tempesta, akşam saatlerinde bir randevusuna giderken yolda başka bir araç tarafından durduruldu. Kilise yetkilileri silahlı üç kişinin gerçekleştirdiği soygunda başpiskoposun yara almadan kurtulduğunu söylüyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre kilise sözcüsü, silahını Dom Orani'ye doğrultan soyguncunun başpiskoposu tanıdığını ve özür dilediğini açıkladı.

Fakat gene de soyguna devam eden üç adam Kardinal Dom Orani'nin aracına ise el koymadı. Başpiskopos, Pazartesi gecesi Rio'da bir radyo istasyonunun tartışma programına katılmak için yola çıkmıştı.

Arabada başpiskoposun yanında bir fotoğrafçı, bir ilahiyat fakültesi öğrencisi ve aracı süren şoför vardı. Ajanslar, kardinalin haçı, yüzüğü, cep telefonu ve kaleminin yanısıra fotoğrafçının yanındaki kameraların çalındığını bildiriyor. Associated Press, kameralar haricinde Rio polisinin kalan çalıntı eşyayı bulduğunu aktarıyor.