İsviçre’de Basel-Van Kardeş Şehir Derneği’nin yıllık yemeğinde süregelen ve gelecek yıl için planlanan projeler tanıtıldı.

2000 yılında kurulan Basel-Van Kardeş Şehir derneği, 15 yıldır kilim atölyesi, çamaşırhane, kadınlar için kütüphane gibi pek çok projeyi destekledi. Van depremi sırasında İsviçre’den uluslararası yardım toplanması ve ulaştırılmasında da değerli çabalar gösterdi.

2014 yılında düzenlenen yardım kampanyası ile toplanan bağışlar Kobanİ’de 32 prefabrik evin kurulması ve bu vesileyle 120 çocuğun sıcak bir kış geçirmesine destek oldu. Çalışmalarını sadece Van ile sınırlamayan kardeş şehir derneği savaşın ve onun yarattığı tahribatın yanında olunması gerekliliğini bu yıl düzenledikleri yemekte de destekçilerine hatırlattı.

Gelecek dönemde desteklenecek olan projenin de tanıtıldığı toplantıya yaklaşık 100 kişi katıldı. Derneğin eş başkanları Martin Flückiger ve Sibel Arslan yaptıkları konuşmada Van Edremit’te hayata geçirilmesi düşünülen doğal ürünlerle ilgili projeyi tanıttılar.

Edremit’te düşünülen proje yine kadınları doğal ürünlerin yetiştirilmesi, konserveleme ve satış alanlarını kapsıyor. Proje kapsamında üretilen ürünlerin hijyenik olarak işlenmesi yönünde kurslar da verilmesi planlanıyor.

Derneğin eşbaşkanlarından Sibel Arslan’ın 18 Ekim’de yapılan seçimlerde İsviçre Ulusal Parlementosu’na seçilmiş olmasının da kutlandığı etkinlik çeşitli kurumların temsilcilerinin yaptığı konuşmalarla sona erdi.

Elif Yıldırım / Demokrat Haber İsviçre