Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Reuters Ajansı'na yaptığı açıklamada, yeni hükümette yer almayabileceklerini söyledi

Barzani, Reuters Ajansı'nın kendisi ile yaptığı röportajda, seçimler sonrası kurulacak yeni merkezi hükümette yer almayabileceklerini söyledi.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Reuters Ajansı'nın kendisi ile yaptığı röportajda, seçimler sonrası kurulacak yeni merkezi hükümette yer almayabileceklerini ifade ederek, "Kürtlerin yeni merkezi hükümette yer almama ihtimali var, artık Kürtlerin son kararlarını verme zamanı geldi" dedi.

Böyle devam etmesi halinde Kürtlerin merkezi hükümette yer almayacaklarını belirten Barzani, "Artık sabrımız kalmadı. Merkezi hükümeti boykot etmemiz halinde parlamentoyu da boykot edeceğiz" diye konuştu.

'HATANIN BÜYÜĞÜ MALİKİ'DE'

Röportajın bir başka bölümünde, Irak Başbakanı Nuri Maliki için, "tüm hata Maliki'de değil elbette, ama hatanın büyüğü Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Komutanı olduğu için Maliki'ye ait" diyen Başkan Barzani, "bugünkü Maliki, daha önce tanıdığımız Maliki ile aynı değil" dedi.

'BİZ ORTAK OLMAK İSTİYORUZ, UYDU OLMAK DEĞİL'

Maliki'den uzaklaşmalarının nedenine ilişkin olarak, son 4 yılda Bağdat'ta işbirliği ve ortaklık anlayışı görmediklerini anlatan Barzani, röportajın devamında şunları dile getirdi: "Tüm kararlar bir tek kişi tarafından alınıyor. Bağdat'ta her şey iktidarın eline geçmiş bulunuyor. Bu durum bizim acımızdan kabul edilir bir şey değildir. Biz ortak olmak istiyoruz, uydu olmak değil" dedi.

PETROL İHRACATI

Bağdat-Hewlêr arasında yaşanan ekonomik sorunlara ilişkin olarak, "Kürdistan bütçesini azaltmak isteyenler bunun bedelini öderler. Kürtlerin bu yapılanlar karşısında haklarından vazgeçeceğini düşünenler, yanılıyorlar" diyen Barzani, petrol ihracına ilişkin olarak da şunları ifade etti: "Biz siyasi bir karar verdik. Bağımsız olarak petrol gönderilmesi ve ihracına devam edeceğiz."