ABD Başkanı, Davos'ta görüştüğü Iraklı Kürt lidere Suriyeli Kürtleri sürekli övdü.

Trump, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda Barzani ile biraraya geldi.

ABD Başkanı, Iraklı Kürt lidere, "Bildiğiniz gibi sınırdan bakacak olursak Suriye'yi terk ettik ve bu, Türkiye ile harika işledi. Bunun mümkün olabileceğini düşünenlerin bile sandığından çok daha iyi işledi. Sözde güvenli bölgeye sahip oldular ve ben de orayı elden geldiğince güvenli tutma çabanızı takdir ediyorum" dedi.

Trump, Suriye'deki ABD askerlerini petrol bölgelerine yeniden konuşlandırmasına atıfla şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi, çok önemli bir husus, biz petrole sahibiz ve petrol için askerleri bıraktık, çünkü petrolü biz alıyoruz ve bu konuda çalışıyoruz. Ve petrolü çok güzel güvenliğe aldık. Aynı zamanda binlerce IŞİD'li esirimiz var. Halifeliğin yüzde 100'ünü ele geçirdik. Ve bu, çok ilginç bir bölge."

Trump, Barzani ile görüşmesinde, IŞİD'le savaş koalisyonuna katıldıkları ve binlerce IŞİD esirini gözaltında tuttukları için de Kürtlere teşekkür etti. Yine muhtemelen Suriye'de yakalanan yabancı savaşçılarla ailelerini kamplarda tutan DSG'yi kast ediyordu. 

Sözleri, bazı sosyal medya kullanıcılarında Barzani ile DSG Komutanı Mazlum Kobani'yi birbirine karıştırdığı şüphesini uyandırdı.

Kaynak: Sputnik