Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, ABD’nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’i Bağdat’ta öldürmesinin ardından yükselen gerilimde tüm taraflara itidal ve sorumluluk çağrısında bulundu. Yazılı açıklama yapan Barzani, son günlerde Irak ve bölgede ‘tehlikeli bir durumun oluştuğuna’ dikkat çekerek, “Böylesi durumlarda çözüm için akıl ve mantığa başvurulmalı, duygusallık ve sonuçsuz pazarlıklara değil” dedi.

‘TÜM TARAFLAR TEHLİKEYİ SEZİYOR’

Barzani mesajında şu sözlere yer verdi:

“Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Irak ve bölgede son derece tehlikeli bir durum ortaya çıkmış bir durumda. Tüm taraflar da büyük tehlikeyi seziyor. Böylesi durumlarda çözüm bulmak için akıl ve mantığa başvurulmalı, duygusallık ve sonuçsuz pazarlıklara değil.

‘SAVAŞA KATILMAYIZ’

Şimdi süreç patlamanın eşiğinde ve kaos girift bir hal almış durumda. Bu nedenle tüm taraflar sorumluluk hissetmeli, akıl ve hikmetle bütün tarafların çıkarlarına hizmet eden makul bir çözüm bulmalı. Sorunlar böylesi bir yöntemle çözülecekse eğer biz de çözüm arayışlarına yardımlarımızı esirgemeyiz. Ancak ülkenin vekalet savaşlarına karıştırılmasına ve mechul bir geleceğe sürüklenmesine katılmayız.”

Kaynak: Rudaw