Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunun ardından Bağdat’a bir kez daha diyalog çağrısı yaptı.

Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Barzani, dün toprağa verilen Iraklı Kürt lider Celal Talabani’nin mezarını ziyaretinde konuştu. Irak’ın Arap olmayan ilk cumhurbaşkanı Talabani’nin Süleymaniye’deki cenazesine Şii ve Sünni vekillerin katıldığına dikkat çeken Barzani, “Bu durumun Iraklı yetkililerin kararlarını gözden geçirmeleri için bir fırsat olacağını umuyoruz” dedi.

IKBY’de iktidardaki Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) lideri olan Barzani, 83 yaşında hayatını kaybeden Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) de kardeşlik mesajı verdi. Barzani, “Biz Kürdistan’dakilerin kardeşliğimizi genişletip güçlendirmemiz, birliğimizi korumamız, sevgili kardeşimiz Talabani’nin huzur içinde yatmasını sağlayacaktır” diye konuştu. Barzani, KYB ile KDP arasında 1990’lardaki iç savaş konusunda da şu ifadeleri kullandı: “Birçok kez büyük sorunlar yaşandı ama bunlar, ya onun, ya benim açtığım bir telefonla çözüldü. Hem ve KYB’nin hem KDP’nin ve diğer partilerin geçmişten ders almasını, hepimizin biraraya gelip kutsal amacımız için çalışmamızı umuyorum.”