İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Batış Şeria'da İsrail kontrolündeki bölgede otel açtı. Banksy'nin eserlerinin sergilendiği otel, İsrail ve Filistin'i birbirinden ayıran duvarın hemen karşısında.

Sadece 10 odanın olduğu otel, İsrail ve Filistin'i birbirinden ayıran duvarın hemen karşısında yer alıyor ve The Walled Off Hotel (Duvarın arkasındaki otel) adını taşıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre, ressamın Filistinlilerden topladığı ekibin, kimin için çalıştıklarını bilmeden 1 yıl boyunca oteli hazır duruma getirmek için çalıştığı belirtiliyor. Otel çalışanları, bunun sanat değil, bölgeye turist akışı sağlamaya destek verecek ticari bir proje olduğunu söylüyor. Otel holünde, koridorlarında ve odalarında Banksy ve diğer ressamların çalışmaları yer alıyor. 

Otelde, Filistinli ressamların sergilerinin açılması planlanıyor. Böylelikle yerel ressamlar uluslararası topluma ve Beytüllahim dahil Filistin yerleşimlerine girişi yasaklanan İsrail vatandaşlarına sesini duyurabilecek. Otelin tasarımı ayrıca İngiltere'nin İsrail-Filistin çatışmasındaki rolünü ve Balfour Deklarasyonu'nu simgeliyor.