Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun ateşkesi ihlal ederek Laçın'da bulunan Azerbaycan askerlerine ve Terter ilindeki sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün ABD'nin arabuluculuğunda ilan edilen 'insani ateşkes' yine ihlal suçlamalarıyla başladı.

Ateşkesin bu sabah yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmesinin ardından, Azerbaycan ordusu Ermenistan ordusunu Terter ve Laçin bölgelerinde ateş açmakla suçladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de, ateşkese uyacaklarını söyleyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a tepki gösterdi. Hacıyev Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ermenistan Başbakanı yine yalan söylüyor” dedi.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ise suçlamaları reddederek Azeri güçlerinin temas hattının kuzeydoğusunda Ermeni güçlerinin bulunduğu askeri noktalara roket saldırısı düzenlediğini savundu.

Tarafların insani ateşkeste anlaştığı haberi, dün gece ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulmuş, ABD Başkanı Donald Trump da Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik etmişti.