Azerbaycanlı Ermeniler Asamblesi Başkanı Bakü doğumlu Grigori Ayvazyan, Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma yönündeki planını açıkladı.

Public Radio of Armenia’nın haberine göre Erivan’da düzenlenen bir basın konferansında konuşan Ayvazyan, konuyla alakalı bir başvurunun Azerbaycan’a gönderildiğini belirtti.

Ayvazyan, “Eğer Azerbaycan, beni aday olarak kaydetmeyi kabul etmezse, faşist bir devlet olduğunu bir kez daha ortaya koyacak” şeklinde konuştu.

“Azerbaycan’ın bir vatandaşı olarak, seçimlere katılmaya hakkım var. Ermeni olsam da, Azerbaycan vatandaşıyım. Benzer şekilde, İlham Aliyev de Azerbaycan vatandaşı ama Kürt bir aileden geliyor” diyen Ayvazyan, Azerbaycan cumhurbaşkanlık seçimlerinde oyların yüzde 60’ını alacağına inanıyor.

Ayvazyan, bu girişimin ciddiyetini ve tehlikesini farkında olmasına rağmen, kararından emin. Ayvazyan, seçilmesi halinde ilk olarak Dağlık-Karabağ sorununu çözecek.

Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Ekim ayında yapılması bekleniyor. Daha şimdiden 16 aday seçime katılımlarını teyit ettiler. (TurkishNY.com)