Avusturya'daki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı. Ankete göre, merkez sağdaki Avusturya Halk Partisi sandıktan birinci çıktı. Partinin genel başkanı 31 yaşındaki Sebastian Kurz Avusturya'nın yeni başbakanı olacak.

Avusturya’daki genel seçimi Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz'un liderliğindeki Avusturya Halk Partisi (ÖVP) önde götürüyor. Sandık çıkış anketine göre merkez sağ Halk Partisi yüzde 31.3 oyla seçimi kazanıyor.
31 yaşındaki Kurz, partisi seçilirse ve bir hükümet kurabilirse Avrupa'nın en genç başbakanı olacak.

Oyların yarısından fazlasının sayıldığı belirtilirken, sandıklardan gelen ilk çıkış anketlerine göre sağcı Avusturya Özgürlük Partisi, yüzde 27.5 ile ikinci sırada. Üçüncü sırada ise tarihinde bir ilki başararak rekor seviyede oy oranına ulaşan Avusturya Sosyal Demokrat Partisi, yüzde 25.6 ile yer alıyor.

Sosyal Demokratlar, Halk Partisi ve Özgürlük Partisi'nin birincilik için yarıştığı seçimlerde merkez sol Sosyal Demokratların seçim kampanyası sosyal eşitsizliği azaltma üzerine inşa edilmişti. Diğer iki parti ise göçmen ve İslam karşıtlığı mesajlar içeren kampanyalar yürütmüşlerdi.

Kazanma ihtimali yüksek olan ÖVP'nin adayı Kurz yasadışı göçmenliğin düzenin ve güvenliğin sonunu getireceğini söylemişti. Aşırı sağ partinin ilk kez koalisyon hükümeti kurması bekleniyor. Seçimde sandıklar Türkiye saatiyle saat 16:00'da kapandı. Seçimde 6.4 milyon Avusturya vatandaşı oy kullandı.