Avusturya Başbakanı Christian Kern, demokratik ve ekonomik eksikliklerinden dolayı Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için Avrupalı liderlerle diyalog başlatacağını söyledi.

Avusturya Başbakanı Kern bir televizyon kanalına verdiği röportajda bu tonu daha da sertleştirerek, üyelik görüşmelerinin "diplomatik bir kurgu" olduğunu iddia etti.

Avusturya Başbakanı Kern, "Demokratik standartların Türkiye'nin üyeliği için yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Ekonomik konular da bir o kadar önemli çünkü Türkiye ekonomisi Avrupa ortalamasının çok uzağında" dedi.

Avrupa Konseyi'nin 16 Eylül'de yapacağı toplantıda Türkiye'nin üyelik görüşmelerinin sonlandırılmasını gündeme getireceklerini söyleyen Avusturya Başbakanı Kern, "Alternatif bir konsept bulunmasını isteyeceğiz" ifadesini kullandı.

BAKAN ÇELİK'TEN AVUSTURYA BAŞBAKANI'NA TEPKİ

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in Türkiye'nin AB üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için bir diyalog başlatacağına yönelik söyleminin aşırı sağ yaklaşımlarla benzerlik gösterdiğini ve rahatsız edici olduğunu söyledi. Bakan Çelik, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin kurucu değerlerinin Türkiye için referans olmaya devam ettiğini de kaydetti.

Kaynak: NTV - Sputnik - Demokrat Haber