Rojava Devrimi'nin ardından birçok kez bölgeye giden ve kitaplar yazan Avusturyalı Siyaset bilimci ve Kültürel Antropolog Thomas Schmidinger, şimdi de Rojava’da bulunduğu süreçte çektiği fotoğrafları bir sergide topladı. 

ANF'nin haberine göre; sergi dün akşam Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda (AP) çok sayıda kişinin katılımıyla açıldı.

AP Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer’in ev sahipliğini yaptığı sergide toplam 32 fotoğraf bulunuyor.



Bir hafta boyunca AP’de açık kalacak olan fotoğraf sergisinde; YPJ, YPG, Kobani, Afrin olmak üzere Rojava’daki devrim sürecini anlatan kareler yer alıyor. Êzîdî, Asuri-Süryani motiflerinin de yer aldığı fotoğraflarda, sosyal mesajlar da veriliyor.



CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AP'de sergi açılmasına ilişkin, "AP çatısı altında her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez. Kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.