Ekonomik krizini yükünü halkın sırtına yükleyen Yunanistan'da Sintagma Meydanı'nda 77 yaşında bir emekli başına sıktığı kurşunla intihar etti.

 

Emekli maaşında kesinti yapılması üzerine intihar eden Yunanlı, intihardan önce ailesine bir mektup bıraktı.

 

İntiharın duyulmasının ardından tepkilerini göstermek isteyen Yunan halkı, Sintagma Meydanı'na doğru aktı.

 

İntihar eden emekli Yunan vatandaşının arkasında bıraktığı metin şöyle:

"Vatan haini hükümet, benim 35 yıl boyunca katkı yaptığım (devletin katılımı olmaksızın) iyi bir emekli maaşına dayanan hayatta kalma olasılığımı gerçekten yok etti. Bana şahsen dinamik cevap verme yeteneği vermeyen yaşımdan dolayı (Eline bir Kalaşnikof alan ilk Yunan olsaydı, benim ikinci olacağımı tabi ki göz ardım etmiyorum), çöplerden yiyecek arama durumuna gelmeden önce iyi bir son dışında başka çözüm bulamıyorum. Geleceksiz bırakılan genç insanların bir gün silahlarını ellerine alacağına ve İtalyanların 1945'te Piazza Poreto of Milan'da Mussolini'ye yaptıkları gibi ulusal hainleri Anayasa Meydanı'nda alaşağı ederek asacağına inanıyorum."

 

ATİNALILAR HRİSTULAS İÇİN SOKAĞA ÇIKTI

Kemer sıkma politikaları sonrası yaşadığı bunalım sonucu intihar eden Hristulas için Yunan halkı sokağa çıktı.

 

77 yaşındaki emekli eczacı Dimitris Hristulas'ın meclisin de bulunduğu Sintagma Meydanı'nda intihar etmesinden sonra akşam saatlerinde halk meydanda eylem yaptı.

 

Sintagma Meydanı'nda yapılan eylemde polisle halk arasında çatışma çıktı. Eyleme gaz bombası ve coplarla saldıran polise, eylemciler taş ve sopalarla karşılık verdi.

 

Daha önce de büyük eylemlere sahne olan Sintagma Meydanı'na toplanan binlerce öfkeli Yunanlı, polisin saldırılarına ayrıca molotof kokteyli atarak da yanıt verdi.

 

Öte yandan Dimitris Hristulas'un intihar ettiği noktaya, halk dünden beri çiçek bırakıyor.

 

Kemer sıkma planlarının başlamasından bu yana ülkede intihar vakalarının ve bunalıma girenlerin sayısının arttığı belirtiliyor.