Bugün onbinlerce kişi Yunanistan’da sokaklara çıktı. Polise göre Atina’da 25 bin, kuzeydeki Selanik’te 17 bin kişi yürüdü. Gerçek rakamın daha yüksek olduğu belirtiliyor.



Bugün Atina'da özel sektör ve kamu sektöründe örgütlü en büyük şemsiye sendika konfederasyonları olan GSEE ve ADEDY'nin çağrısı üzerine genel grev gerçekleştirildi. Bu yılın başından beri gerçekleşen dördüncü genel grev nedeniyle başkentte kamu hizmetleri ve ulaşım dururken, hiçbir tren ve feribot hareket etmedi ve tüm taksiler kontak kapattı. Atina ile havaalanı arasında sefer yapan demiryolu ulaşımı durdu. Atina’da sadece metro ve bazı toplu taşıma otobüsleri çalıştı.


“İMF-AB dışarı, borç silinsin” sloganı ile yapılan Atina’daki gösteride, polisle eylemciler arasında çatışmalar yaşandı. Polis gaz bombaları kullanırken, maskeli gençler de Molotof kokteylleri ile polise karşılık verdi. 


Atina’daki Syntagma meydanında çatışmaların arasında kalan 60 yaşındaki bir eylemcinin ise solunum yetersizliği ve kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.