Yunanistan'da 3 ayrı yerde orman yangını başladı. Özellikle Atina'nın merkezine yakın bölgedeki yangın tehdit oluşturuyor. Bölgede oturanlar evlerini terk ediyor. Hükümet, AB ülkelerinden yangın söndürme uçakları talep etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, orman yangını Atina'yı çevreleyen Imitos dağında bulunan ormanlık alanda etkili oluyor. Atina'nın kuzeyindeki Evia Adası'nda ve Halkida bölgesinden de yangın haberi geliyor. Karea'daki yangın ise devam ediyor.

Şiddetlenen rüzgar yangın söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Hava Kuvvetleri yangına müdahale etmek için Selanik'ten 2 yangın söndürme uçağı, Elefsina Hava Üssü'nden 2 helikopter havalandı. Her 2 saatte bir hükümet medyayı yangınla ilgili bilgilendirecek.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Basına yansıyan haberlere göre Atina'daki yangın dört ayrı bölgedeki kundaklama sonucunda çıktı. Bakan Panayiotis Lafazanis  ise Karea'daki yangını yerinde takip ediyor.

Yangının Vironas bölgesini tehdit ettiği belirtiliyor. Atina Karea'da manastır, sağlık ocağı ve çocukların kaldığı bir yaz kampı boşaltıldı.  Nefes almakta zorlanan vatandaşlar hastanelere sevk ediliyor.

ÇİPRAS: TÜM BİRİMLER ALARMDA

Başbakan Aleksis Çipras ise  Savunma Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Merkezi'ne geldi.  Çipras, ordu ve tüm birimler alarmda olduğunu söyledi. Yangınların kontrol alınması için ordunun yardımına başvuran hükümet, AB ülkelerinden yangın söndürme uçakları talep etti.

BİR TURİST ÖLDÜ

Lakonia'daki yangına müdahale eden bir uçak düştü. Uçaktaki iki  pilotun sağlık durumun iyi olduğu açıklandı.

Bu arada SKAİ televizyonunun verdiği son habere göre Lakonia'dan yangın nedeniyle bir turistin kalp  krizi geçirdiği belirtildi.