Yunan Parlamentosu’nun önüne "Ölüyoruz" yazılı bir pano açıldı ve tabut bırakıldı. İktidar karşıtı olduğunu söyleyen maskeli gruplar, yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekiplerini adeta molotofkokteyli yağmuruna tuttu.

Polisin, göstericilere göz yaşartıcı gaz ile karşılık vermesiyle başkent meydanı adeta savaş alanına döndü. Kent merkezi kimyasallardan soluk alınamaz hale geldi.

Olaylarda ilk belirlemelere göre biri polis iki kişinin yaralandığı, güvenlik güçlerine ait bir motosikletin molotofkokteyli isabet etmesiyle alev aldığı, üzerinde balta türü kesici cisimler bulunan bir göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Çevik Kuvvet ekipleri, kent merkezindeki kaldırımları çekiçlerle kıran, çöp konteynerlerini ateşe veren grupları ara sokaklarda yakalamaya çalışıyor.

Güvenlik ekipleri Ekonomi Bakanlığı önünde de kordon oluştururken, polis yer yer taş yağmuruna tutuldu.

Öte yandan, genel gösterici kitlesinin yer yer dağılmakta olduğu gözlenirken, bazı grupların yürüyüşlerini sonlandırdığı, ancak Parlamento binasının da bulunduğu Sintagma meydanından ayrılmayarak, Mısır’daki ayaklanmayı örnek alıp hükümetin istifası talebiyle eyleme devam ettiği öğrenildi.

Kent merkezi halen trafiğe kapalı bulunuyor.

HAYAT FELÇ OLDU

Grev yüzünden devlet dairelerinde hizmetler aksarken, okullarda derslerin boş geçtiği öğrenildi.

Hastanelerde yalnızca acil durumlar için personel ile güvenlik birimlerinin görev yaptığı kaydedildi.

Eczaneler kepenk indirdi; liman çalışanlarının iş bırakmasıyla anakara ile adalar arası bağlantı koptu.

Şehiriçi toplu taşıma araçlarının çalışmaması ise ulaşımı yer yer durma noktasına getirdi.

Sivil havayolu taşımacılığı çalışanlarının iş durdurma eylemi ile greve destek vermesiyle iç ve dış hatlara yapılması planlanan çok sayıda uçuş iptal edildi.

Medya çalışanlarının grevde yer almasıyla televizyon ve radyo kanallarında haber bültenleri yayımlanmıyor, haber ağırlıklı internet siteleri sayfalarını yenilemedi, haber ajansları ise yayın durdurdu.

Gazetelerin basıma girmeyecek olmasıyla yarın gazete bayilerinin rafları da boş kalacak.

Bu arada kent merkezinde, olası şiddet olaylarına karşı çok sayıda iş yerinin camlarını alüminyum levhalarla korumaya çalıştığı gözlendi.

Yunanistan’da sendikaların çağrısıyla geçen 5 Mayıs'ta yapılan protesto gösterilerinde, Atina’nın merkezi savaş alanına dönmüş, bir banka şubesinin kundaklanması sonucu biri hamile olmak üzere üç kişi yaşamını yitirmişti.

Ülkede son 13 ayda 10 kez genel greve gidildi ve geniş çaplı gösteriler düzenlendi.

GAZETEPORT