Mısır televizyonu Alhadath Alyoum TV’de yayınlanan bir programda, ateist bir genç ile ülkenin resmî dini otorite El Ezher’in eski görevlilerinden olan bir din adamı karşı karşıya geldi. Ateist genç fikirlerini uzun uzun anlattıktan sonra, sunucu tarafından stüdyodan çıkarıldı.

İnternetten yayılan görüntülerde, Mohammad Hashem ateizmi uzun uzun anlatırken görülüyor. “Ahlaki değerlere sahip olabilmek veya toplumun üretken bir üyesi olabilmek için dine ihtiyaç duymuyorum” diyor; tanrıya inanmadan nasıl varolabildiği yönündeki bir soruya da “Bir teori bizi tanrının yarattığı yönünde ama bundan daha fazla kanıtı bulunan, Büyük Patlama gibi başka teoriler de var” diyor.

Bu sırada Büyük Patlama’nın İngilizcesini (Big Bang) telaffuz eden Hashem, önce sunucu tarafından “İngilizce konuş, burası Mısır ve sıradan insanlara konuşuyorsun, gereksiz yere karmaşık sözcükler kullanma” diye azarlanıyor. Ateist genç ise buna “Bu sözcükleri kullanıyorum çünkü bilim İngilizce yapılıyor” yanıtını veriyor.

Sesini yükselten sunucu ise ateist gencin ‘belirli bir fikri yeni bir şey sunmadan savunduğunu’ iddia edip seyircilerden özür diliyor ve Hashem’in stüdyodan çıkmasını istiyor. Stüdyoda bulunan el Ezher Şeyhi’nin eski yardımcısı Mahmud Aşur ise ateist gencin psikiyatri tedavisi görmesi gerektiğini öne sürüyor.

Kaynak: Gazete Duvar