Borussia Dortmund Taraftar Derneği, ırkçılığa karşı mücadele kampanyası çerçevesinde kentteki bar, kafe ve restoranlara "Irkçılara bira yok" yazılı bardak altlığı dağıttı. Dernek daha önce de "Aşırı sağa karşı başlangıç vuruşu" sloganıyla bir kampanya daha düzenlemişti.

radikal.com.tr'de yer alan habere göre, Borussia Dortmund Kulübü’nün de desteklediği kampanyayla futbolun bira ile dünyaya açık olduğu ve ırkçılıkla yan yana gelemeyeceğinin vurgulanmak istendiği açıklandı.

‘TAVIR DEVAM EDECEK’

Dernek, Dortmund kentinin ‘Biranın Başkenti’ olduğunu ancak son dönemde Neo-Nazi örgütlenmesi ile anıldığını belirtti ve Borussia Dortmund, bira ve Neo- Rauball, yabancı düşmanlığına karşı tavır almaya devam edeceklerini, bu kampanya ile Borussia Dortmund ailesinin hoşgörü ve renkli olduğunu, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı olduğunu gösterdiğini belirtti.

KULÜP DE KAMPANYA YAPTI

Borussia Dortmund Taraftar Derneği aşırı sağa karsı daha önce ‘Aşırı sağa karşı başlangıç vuruşu’ isimli kampanya gerçekleştirmişti. Kulübün taraftarları arasında çok sayıda aşırı sağcı bulunduğu biliniyor.