Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, ABD'nin kendisini öldürmeyi planladığını açıkladı.

Bir televizyon programında yayınlanan konuşmasında Kirchner, son zamanlarda polisin kendisini IŞİD'ten gelen tehditlerden dolayı uyardığını belirtti. Bu tehditlerin arkasında ABD'nin olduğunu kaydeden Kirchner, "Eğer bana bir şey olursa Ortadoğu'ya gitmeyin, Kuzey'e bakın" ifadelerini kullandı.

Kirchner, Arjantinli bankacıların ve patronların, 'yabancı güçlerin yardımıyla' kendisini öldürebileceğini söyledi. ABD'nin güvenlik önlemlerinin arttırılmasıyla ilgili Kirchner, "Beni IŞİD militanlarının öldürmeye çalıştığıyla ilgili hikaye anlatmasınlar" dedi.

'TERÖRİSTLER DOST OLUYOR DOSTLAR İSE TERÖRİST'

Öte yandan, 25 Eylül'deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD ve IŞİD hakkındaki eleştirileriyle gündeme gelen Kirchner, IŞİD'in batı ülkeleri tarafından ortaya çıkarıldığı, hatta şu anda bile BM tarafından beslendiğini belirtmişti.

Geçen yıla kadar IŞİD'in "devrimci" olarak görülüp Esad'a karşı korunduğuna dikkat çeken Kirchner, "Büyük güçler çok kolay dost ve düşman kavramını değiştiriyor" dedi.

Kirchner şöyle devam etti: "Teröristler dost oluyor, dostlar ise terörist. Hizbullah'ı terörist örgütler listesine koymuştunuz ama sonradan Lübnan'da geniş bir tabanı olan saygın bir yapı olduğu anlaşıldı. 1994'te Buenos Aires'te İsrail Elçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda İran parmağı aradınız ancak öyle olmadığı kesinleşti. 11 Eylül sonrası El Kaide terörü gerekçesiyle Afganistan ve Irak'a savaş açtınız; o ülkeler şimdi dünyanın en ağır durumunu yaşıyor. Bölge haklarının özgürlüklerini gasp ettiniz. Bugün burada IŞİD'e karşı bir BM kararı çıkarmak üzere toplandık oysa IŞİD'in bazı BM Güvenlik Konseyi ülkelerinin gözetiminde dostları tarafından kurulup beslendiğini herkes görüyor."

(ETHA)