Yemen, Sudan, Tunus ve İran'da ekonominin kötüye gidişini protesto eden göstericiler, "Ekmek", "Açlar", "Tavuk" devrimi yapmakla tehdit etti.

Yoksul Arap ülkeleri arasında yer alan Yemen'in başkenti Sana'daki Sittin Meydanı'nda yaşam şartlarının zorlaşması ve gıda krizinin tırmanışa geçmesi,
hükümetin bu duruma çözüm bulamaması protesto edildi. Protestocular 10 milyondan fazla kişinin açlıkla mücadele ettiğini belirterek, "Ekmek" devrimi olarak isimlendirdikleri halk devrimi yapmakla tehdit etti.

UNESCO verilerine göre ülkede 2012 yılında bebek ölümlerinde yüzde 60 oranında artış olduğu, ölümlerin yetersiz beslenme ve hastalıklardan kaynaklandığı bildirildi.

SUDAN'DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 30
Sudan'da ise yaklaşık bir aydır devam eden gösterilerde halk, hükümetin aldığı tasarruf tedbirlerini, yakıta verilen devlet desteğinin kaldırılmasını protesto etti.
Başlarında muhalif Halk Konferansı Partisi Genel Sekreteri Hasan et-Tarabi'nin bulunduğu protestocular, hükümeti ağır şekilde eleştirdi ve "Açlar"
devrimi yapmakla tehdit etti. ABD'nin, geçen yıl petrol rezervlerine sahip Güney Sudan'a saldırması sebebiyle Sudan'a ekonomik yaptırımlar uygulaması, ülkenin ekonomik durumunu daha da kötüleştirdi ve yıllık enflasyon yüzde 30'a ulaştı. 

Tunus'ta, ülkedeki fakirliği protesto etmek için birçok gösteri düzenleyen halk, son olarak Arap Baharı'nın başladığı şehir olan Sidi Bu Zeyd'de gösteri yaptı. Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki basın açıklamasında, halkın taleplerinin giderilmemesi durumunda ikinci devrimin gerçekleşebileceği uyarısında bulundu.

İran'da ise tavuk fiyatlarının 3 kat artırılması ülkede çok büyük gösterilere sebep oldu, halk bu gösterileri "Tavuk Devrimi" olarak isimlendirdi. (CNN)