İtalyan polisinin ülke genelinde yürüttüğü operasyonla aralarında daha önce Vatikan, İtalyan hükümeti ve parlamentosunun internet sitelerine saldırıda bulunanların da olduğu ifade edilen 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İtalyan polisinin bilgi-işlem suçları dairesine bağlı ekipler, Roma savcılığının işbirliğinde arama ve tutuklama yetkisiyle bir dizi operasyon düzenledi.

Operasyonda 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken, bu kişilerin hacker grubu Anonymous hareketine mensup olduğu, Vatikan, İtalyan hükümeti ve parlamentosuna yönelik daha önce yapılan saldırıların sorumluları olabilecekleri ifade edildi.

Operasyonların, yürütülen araştırmalar kapsamında korsanların kurumsal sitelere ve büyük şirketlere ait sitelere yönelik yeni bir saldırı hazırlığı içinde olabilecekleri ihtimaline karşı yapıldığı belirtildi.

Anonymous'a karşı ülke genelinde yapılan operasyona tepkiler de gecikmedi. "#Freeanons" başlığıyla sosyal paylaşım sitesi twitter'da dönen yazışmalarda, gözaltına alınan 4 kişinin salıverilmemesi durumunda Anonymous'un yeniden harekete geçeceği ifade edildi.