Dünya genelinde devletlerin kendi halkına karşı uyguladığı kötü politikaları hedef alan Anonymous'un desteğiyle Yunanistan Adalet Bakanlığı sitesi hacklendi.

 

Ünlü hacker grubu Anonymous ile bağlantılı bir grup hacker, Yunanistan'ın AB ve IMF tarafından uygulanması istenen yıkım planlarına karşı ülkenin Adalet Bakanlığı sitesini ele geçirdi.

 

Bakanlığın sözcüsü yaptığı açıklamada, hackerlerin siteyi çökerttiğini, siteyi daha sonra yeniden ele aldıklarını bildirdi.

 

Dünya genelinde kendi halkına karşı uyguladığı kötü politikaları hedef alan Anonymous'un desteğiyle gerçekleştirilen hackleme olayında halka dayatılan yıkım planlarına son verilmesi istendi.

 

'DEMOKRASİYİ ÖLDÜRDÜNÜZ'

Hackerler, AB ve IMF'nin kesinti planlarını uygulayan Yunanistan'ın batma aşamasına geldiğini bildirdi ve bu uygulamalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı.

 

Hacklenen siteye eklenen 2 dakikalık İngilizce videoda, "Kendi halkınızın rızası olmadan IMF'nin politikasını kabul ettiniz... Demokrasi ülkenize verilen bir hediye ancak siz onu öldürdünüz" denildi.

 

Yunanistan yönetimi ile ülkeden alacaklılar arasında devam eden görüşmelerde henüz bir sonuç çıkmış değil. Bir anlaşmaya varılamaması durumunda ülke batmakla yüz yüze gelecek.

 

TÜRKİYE'Yİ UYARDILAR

 

Anonymous, Ermeni soykırımını tanımamaları durumunda, Türkiye ve ABD yönetimlerine ait sitelere saldıracağını bildirdi.

 

Anonymous tarafından Youtube'de yayınlanan videoda, "Ve Türk hükümeti: 1915'te Türkler milyonlarca Ermeni'yi öldürdü. Şimdi eyleminizin bedelini ödemelisiniz. Kadınlar ve çocuklar dahil yaklaşık 2 milyon kişi Türkler tarafından öldürüldü ancak siz hala katliamın var olduğunu reddediyorsunuz... Bu size bir uyarıdır. Katliam kabul edilene kadar Türk yönetiminin internet sitelerini hedef almaya başlayacağız" denildi.

 

ABD'YE MESAJ

Mesajda Türkiye'nin yanı sıra ABD yönetimine ait sitelere de siber saldırı düzenleneceği bildirildi. Gelecek seneye kadar katliamın tanınmaması durumunda ABD hükümeti sitelerinin hedef alınacağı kaydedildi.

 

Videoda ABD'yle ilgili kısımda, "ABD'de her dört senede bir, başkan olmak isteyen tüm yetkililer, Ermenilere, Ermeni soykırımını tanıyacaklarını söylüyor. Ancak ABD bunu henüz gerçekleştirmiş değil. Eğer bu gelecek sene de olursa, ABD'nin resmi sitelerini hedef almaya başlayacağız" denildi.

 

Video, "Biz Anonymous'uz. Bizler lejyonuz. Affetmeyiz. Unutmayız. Bizi bekleyin" ifadeleri yer aldı. (ETHA)