ATİNA - Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bakanlığın elektronik posta adresinin Anonymouslu bir grup aktivistin saldırısına uğradığı belirtilerek, saldırının boyutlarının ve hangi koşullarda meydana geldiğinin belirlenmesi için araştırma başlatıldığı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, siber saldırıya uğrayan web sitesinde genellikle bakanlığın elektronik posta aracılığıyla olan yazışmaları ve çok sayıda basın bültenleri bulunduğu belirtildi.

Yunan basına yansıyan haberlerde Anonymous 'un Yunanistan Dışişleri Bakanlığının web sitesine saldırdığı ve internette yayımladığı belgeler arasında Güney Avrupa ülkeleri ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile olan derecelendirilmiş yazışmalarının yer aldığı belirtildi.

Haberlerde, siber saldırıyla ilgili Anonymous tarafından yapılan açıklamada, "Yunan hükümetinin Altın ŞafakNazilerin ülkenin bütünlüğünü, özgürlük ve ahlakla ilgili Avrupa ilkelerini sabote etmesine izin verdiği" ifade edilerek, "Bugün, Yunan hükümetinin, ENISA ve AGİT'in siber suç birimlerinin yardımlarıyla casusluğa olan katılımını ifşa etmek için bir dizi sızıntıyı yayımlayarak parodiye bir darbe vuruyoruz. Lulz'lu meslekdaşlarımızın tutuklanmasının sorumluları OP Payback operasyonu ile cezalandırılacaktır" ifadesinin yer aldığı kaydedildi. (haberler.com)