IŞİD örgütünce rehin tutulan Amerikalı Abdülrahman Kassig'in anne babası, oğullarının yazdığı bir mektubu kamuoyuna açıkladı.

Müslümanlığı kabul etmeden önce adı Peter Kassig olan Amerikalı rehine, yaz başında yazdığı mektupta "ölmekten korktuğunu" söylüyor ve ailesine yaşattığı kederden dolayı üzüntü duyduğunu belirtiyor.

İslam Devleti (IŞİD) örgütü geçen hafta İngiliz rehine Alan Henning'in başının kesilmesini görüntüleyen bir video yayımlamış, klibin sonunda 26 yaşındaki Kassig'in öldürüleceği tehdidinde bulunmuştu.

Örgüt, dördüncü kez bu tür video yayımlıyor. Daha önce Amerikalı muhabir James Foley, Amerikalı-İsrailli gazeteci Steven Sotloff, İngiliz yardım görevlisi David Haines'in başlarının kesilmesini görüntüleyen videolar yayımlanmış, rehinelerin ABD öncülüğünde girişilen hava saldırılarına misilleme olarak öldürüldüğü duyurulmuştu.

Ed ve Paula Kassig, "Bizlerin ve birçok kişinin onu nasıl sevdiğini, ona ne derece hayran olduğunu tüm dünyanın anlaması için", oğullarının mektubundan bazı bölümleri açıklamayı kararlaştırdıklarını söyledi.

'HER GÜN DUA EDİYORUM’      

2007'de Irak'taki Amerikan güçlerinde komando olarak görev yapan Kassig, 2012'de Lübnan'a giderek hastanelerde Suriyeli mültecileri tedavi edilmesine yardımcı olan gönüllülere katılmıştı. 2013'te Müslümanlığı kabul eden Peter Kassig, Abdülrahman Kassig adını almıştı.

Abdül-Rahman Kassig, mektubunda, "Her gün dua ediyorum. Tabii ki ölmekten büyük korku duyuyorum ama en zoru, ne olacağını bilmemek, beklemek, umut beslemek, umut besleyip beslememem gerektiğini düşünmek. Bütün bu olan bitenler ve sizlerin yaşadıklarınız, beni çok üzüyor" diyor.

Anne ve babasına 2 Haziran'da ulaşan mektubuna "Ölecek olursam, en azından sizler ve ben, muhtaç durumda olan insanların acılarını hafifletmeye ve onlara yardım etmeye gitmişken öldüğümü bilmenin huzuru içinde olacağız. İnancım açısından da, her gün dua ediyorum ve o bakımdan bir öfke yaşamıyorum" diye devam eden Amerikalı rehine, "Sizi seviyorum" cümlesiyle son veriyor.

Rehinenin anne ve babası, oğullarının rehin alınmadan önce "Müslümanlık yolunda ilerlemeye başladığını", geçen yılın sonlarında, koyu dindar bir şahısla hücresini paylaşırken de kendi isteğiyle din değiştirdiğini belirtti. (BBC Türkçe)