IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian, Suriye’nin Rakka kentini örgütten temizleme operasyonunun ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) devam edeceğini söyledi. 

Dorrian, şu an kentin batısındaki Tabka bölgesinde süren operasyonun tamamlanması sonrası SDG’nin kente gireceğini açıkladı.

‘KENTİ IŞİD’DEN KURTARACAKLAR’

SDG’nin Rakka’nın batısındaki Tabka Barajı yakınında ilerlemeye devam ettiğini söyleyen Dorrian sözlerine şöyle devam etti: “Bu bölge IŞİD kontrolünden tamamen kurtarıldıktan sonra, Rakka’yı daha da tecrit etmek için kentin doğu tarafında onlarla çalışmaya devam edeceğiz. Sonra, hem bizim, hem onların seçtiği bir zamanda, harekete geçecekler ve kenti IŞİD’den kurtaracaklar.”

‘KOORDİNASYONUMUZ ÇOK İYİ’

Erbil’den yayın yapan Rudaw TV’ye konuşan Dorrian, “SDG’yle koordinasyonumuz çok iyi” ifadelerini kullandı. Rakka operasyonunun zorlu geçeceğini teslim eden Amerikalı komutan, “Fakat ortaklarımız harika bir ilerleme sağlıyor. Bu operasyonlarda havadan ve top atışıyla onlara destek vermeye devam edeceğiz. Ortaklarımızın ilerlemesine destek vermek için Suriye’ye ağır silahlar getirdik” dedi.
Haberin tamamı Gazete Duvar'da