ABD'de siyah genci öldüren George Zimmerman'ın suçsuz bulunmasına tepkiler dinmiyor. Ülke genelindeki protesto gösterilerinde 2 kişi yaralandı, 9 kişi gözaltına alındı.

17 yaşındaki siyah genç Travyon Martin'i öldüren George Zimmerman'ın beraatine yönelik tepkiler üçüncü gününde. Gösterilerin en fazla olduğu kent ise Los Angeles.

Martin'i öldüren beyaz-Hispanik George Zimmerman ise kayıplara karıştı.

Kararın açıklanmasından bu yana çeşitli protesto gösterilerine sahne olan New York'ta bugün de iki farklı noktada toplanan gruplar karara tepki gösterdi.

Siyah Amerikalıların yoğun olduğu Bronx'ta toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Zimmerman'ın suçsuz bulunmasının nedeninin "ırkçılık" olduğunu savunarak adalet istedi.

"Adalet yoksa barış da yok", "Direneceğiz", "Trayvon için adalet şimdi" yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde ilerleyen grup, bir otoyolu kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Gösteriye "Occupy Wall Street" eylemcileri de destek verdi. Eylemler sırasında göstericilerin, Trayvon Martin'in öldürüldüğü sırada üzerinde bulunan çikolata ve içecekten tükettikleri de görüldü.

Travyon Martin'i öldüren bekçi George Zimmerman beraati tartışılmaya devam ediyor. Kararın altında imzası bulanan 6 juri üyesinden biri Amerikan televizyonu CNN'e konuştu.

"B-37" kod numaralı juri üyesi, kararı saatlerce süren bir tartışma sonrasında aldıklarını söyledi.

Karar vermek için salona girdiklerinde, 6 jüri üyesinden 3'nün George Zimmerman'ın suçlu olduğuna inandığını ifade ettiğini ancak sonra bu karardan vazgeçtiklerini belirtti. İsmi açıklanmaması şartıyla konuşan juri üyesi, beraat kararını oy birliği ile aldıklarını da ifade etti.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder da, silahsız siyah genç Trayvon Martin'in (17) vurularak öldürülmesini "trajik ve gereksizce" olarak niteledi. (ntv)