Almanya, Türkiye'ye iki Patriot füze bataryası ile en fazla 400 asker gönderecek. İki füze bataryası için 170 asker görevlendirilecek, diğer askerlerin ise lojistik destek sağlaması öngörülüyor.

Alman askerlerinin görev süresinin en geç 14 Ocak 2014 tarihinde sona ereceği misyonun 25 milyon euroya mal olması bekleniyor. Alman askerlerinin, 2013 yılının başında Türkiye'ye gönderilmesi planlanıyor.

SADECE SOL PARTİ (DİE LİNKE) HAYIR DEDİ

Alman Federal Meclisi'nde Türkiye'ye Patriot füzeleri ile Alman askerlerinin gönderilmesine ilişkin yapılan oylamada 461 milletvekili kabul oyu kullandı. 86 milletvekili Türkiye'ye asker gönderilmesine karşı çıkarken, 8'i de çekimser kaldı.

Oylamada, koalisyonda yer alan Hrıstiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Hür Demokrat Parti'nin (FDP) yanı sıra muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Türkiye'ye Patriot füzeleri ve Alman askerleri gönderilmesine destek verdi. Muhalefetteki Sol Parti'li milletvekilleri ise hayır oyu kullandı.

Sol Parti Türkiye'ye asker gönderilmesine karşı çıktı. Türkiye'nin tehdit altında olmadığına işaret eden Alman Meclis Grup Başkanı Gregor Gysi, Suriye'nin Türkiye'ye kimyasal silahla saldırmayacağını, saldırması halinde ise Patriot füzelerinin bunu engellemeyeceğini belirtti. Gysi, bu misyon ile Alman askerlerinin “savaşın tarafı” haline geldiğini söyledi.