Türkiye’de temaslarda bulunan Alman İçişleri Bakanı, çifte vatandaşlığa karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Türkiye ziyareti sırasında İçişleri Bakanı Muammer Güler ile bir araya geldi. Görüşmede çifte vatandaşlık konusu da gündeme geldi. Bir kez daha çifte vatandaşlığa karşı olduğunu ifade eden Bakan Friedrich, Almanya'da çifte vatandaşlığın istisnai durumlarda mümkün olduğunu belirtti.

Ekim ayında Berlin'de 20 yaşındaki bir gencin, altı kişinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği olay da gündemdeydi. Zanlılar arasında bulunduğu iddia edilen 19 yaşındaki bir genç olayın hemen ardından Türkiye'ye kaçmıştı.

Fridrich'in sözcüsü Jens Teschke, Alman Haber Ajansı’na (dpa) yaptığı açıklamada, olayın adalet bakanları düzeyinde ele alındığı için Friedrich'in mevkidaşından konuyla ilgili somut taahhütler almadığını belirtti.

Türkiye, Alman makamlarının soruşturma zabıtlarını inceleyebilmek için talepte bulundu. Türkiye'ye kaçan gencin, Almanya'ya iade edilmemek için Türk vatandaşlığına geçtiği kaydedildi.

Alman polisinin gözaltına aldığı dört zanlıdan üçünün tutukluluğu sürüyor. 19 yaşındaki gencin yanı sıra ikinci bir şüphelinin daha aranmakta olduğu belirtildi. Olay Almanya'daki gençler arası şiddete ilişkin yeni bir tartışma başlatmıştı.

© Deutsche Welle Türkçe