Avrupa ülkelerinde ırkçı grupların yapmak istediği gösteriler antifaşist göçmen örgütleri tarafından protesto edildi. Hannover'de ırkçılar bir Kürt gencini bıçakla ağır yaraladı. Bern'de göçmenler püskürttü.

ALMANYA

Almanya'nın Hannover kentinde Türkiyeli ülkücüler tarafından ırkçı miting düzenledi. Faşizmi temsil eden semboller taşıyan ırkçı güruh eylemi protesto eden Kürt göçmenlere saldırdı. Bu esnada Steintor Platz yakınlarında bir Kürt genci boğazından aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.

Alman polisi saldırganı bir evin merdiven boşluğunda yakalayarak gözaltına aldı. Saldırıya uğrayan M.Ö simli yurtsever gencin sağlık durumu ciddiyetini koruduğu belirtildi.

İSVİÇRE

AKP’nin Avrupa örgütlemesi olan UETD tarafından düzenlenen ırkçı gösteri devrimci yurtsever göçmen örgütlülükleri tarafından engellendi. İsviçre polisinin göçmenlere saldırdığı protesto esnasında bir saldırgan arabasıyla kitlenin arasına daldı, bir Kürt göçmen ağır yaralandı.

Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen örgütlerinin oluşturduğu Demokratik Güç Birliği'nin çağrısıyla ırkçı gösterinin yapılacağı Helvetia Platz'da toplanan binlerce kişi göstericileri engelledi. Irkçı grubun miting alanına girmesini engelleyen Güç Birliği üyelerine polis gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı, ancak kitle alanı terk etmedi. Polis saldırıları aralıklarla birkaç kez sürerken, ara sokaklarda toplanmaya çalışanların içindeki bir grup Kürt göçmenlerin üzerine araba sürdü. Saldırıda bacağı kırılan bir kişi ağır yaralanırken, polis saldırıları nedeniyle toplam 7 kişinin yaralandığı öğrenildi.

İsviçre Demokratik Güç Birliği üyeleri saldırılara rağmen ırkçıların gösteri yapmasını engellerken, İsviçreli bir devrimci genç gözaltına alındı. (ETHA)