Almanya’da dün yapılan genel seçimde, Federal Meclise (Bundestag), 14 Türkiye kökenli aday milletvekili olarak girebildi.

Geçici ilk resmi sonuçlara göre, Aydan Özoğuz, Metin Hakverdi, Mahmut Özdemir, Cansel Kızıltepe, Gülistan Yüksel ve Elvan Korkmaz, Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) milletvekili seçildi.

Duvar'ın haberine göre, Yeşiller Partisi’nden Cem Özdemir, Danyal Beyaz, Ekin Deligöz, Canan Bayram, Filiz Polat meclise girmeye hak kazanırken, Sol Parti’den Evrim Sommer, Sevim Dağdelen ve Gökay Akbulut da parlamentoya girebilen Türkiyeli milletvekilleri oldu.

MERKEL’İN PARTİSİNİN TÜRK ADAYI SEÇİLEMEDİ

Sputnik’in haberine göre, böylece geçen seçimde 11 olan Türkiye kökenli milletvekili sayısı bu seçim sonrası 14’e yükseldi.

Geçen dönem milletvekili olan Yeşillerden Özcan Mutlu ve Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden (CDU) Cemile Yusuf, bu kez seçilemedi.

92 TÜRKİYELİ ADAY OLDU

Seçimde 92 Türkiyeli milletvekilliğine adaylığını koymuştu.  Öte yandan Almanya’da Türkiye kökenlilerin kurduğu parti Alman Demokratlar Birliği (ADD), sadece Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde seçimlere girdi. ADD seçimde 41 bin 178 oy alabildi.