Almanya'nın başkenti Berlin'deki başbakanlık binasının kapısına üzerine sloganlar yazan bir otomobilin çarptığı bildirildi.

Olay Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla pandemi önlemleri konulu video konferans görüşmesi yapması öncesi başbakanlık binasında bir olay yaşandı.

Siyah renkli bir araç ofisin önündeki çitin içine girdi. Başbakanlık giriş kapısının önündeki demir çit deforme oldu. Saldırının arka planında ne olduğu henüz bilinmiyor.

Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanlarıyla yapılan korona önlemleri toplantısı sırasında saldırı gerçekleştirilmeye çalışıldığı için sebebin pandemi önlemleri olduğu düşünülüyor.

Berlin'de aylardır koronavirüs kısıtlamalarına karşı şiddetli protestolar yapılıyor.

Alman basınında politik amaçlı bir saldırı olabileceği ifade ediliyor. Arabanın üzerindeki beyaz yazı "Lanet olası çocuk ve yaşlı katilleri" ve diğer tarafta "Küreselleşme politikasını durdurun" yazıyor.

Polis açıklamasında Orta yaşlı erkek sürücünün eyleminin kasti olup olmadığının belirlenmesi amacıyla soruşturma açıldığı belirtildi.

2014'DE SALDIRI GİRİŞİMİ OLMUŞTU

Aynı aracın 2014'te de başbakanlık binasına girmek istediği belirlendi. O zaman da aracın bir tarafında "insanlığı öldüren iklim değişikliği durdurulsun", diğer tarafında ise "Nicole seni seviyorum" yazıyordu.