Almaya'da Sol Parti Federal Milletvekili Ulla Jelpke, Türkiye’nin Afrin Harekatı karşısında Alman hükümetinin sessiz kalmaması gerektiğini savunarak, Avrupa’nın seyirci kalması durumunda Afrin’de büyük bir katliamın yaşanacağını ifade etti. 

Süheyla Kaplan'ın Artı Gerçek'te yer alan haberine göre, Jelpke yazılı basın açıklamasında şöyle dedi: "TSK ve müttefiği El Kaide benzeri islamcı çeteler yaklaşık 8 bin Afrin halkını yerinden etmiştir. Eğer uluslararası güçler, Avrupa ve Alman hükümeti savaşa sessiz kalırsa, Afrin’de yeni katliamlar kapı eşiğindedir. Alman hükümeti bir an önce sesizliğini bozmalıdır, NATO partneri Türkiye’ye bu saldırının devletler hukukuna aykırı olduğu izah edilmelidir."

'TÜRKİYE IŞİD’İ GÜÇLENDİRİYOR'

Jelpke açıklamasına şu şekilde devam etti: "Türkiye Afrin’e saldırmakla aynı zamanda islamcı örgüt IŞİD’i yeniden güçlendirmektedir. Türk ordusu açıkça El Kaide ve diğer cihadist güçlerler birlikte bölgede yaşayan Ezidiler ve Aleviler’in topraklarını terk etmelerine neden olmaktadır. Türkiye’nin de desteğiyle IŞİD yeniden eylem planını hayata geçiriyor. Almanya ve Avrupa daha ne zamana kadar seyirci kalmaya devam edecek?"

Kaynak: Artı Gerçek