KKTC'de yayımlanan Afrika gazetesi binasının 25 Şubat Cuma akşamı kurşunlanmasıyla ilgili polis soruşturmasında, Feza Bilir “suç ortağı” olarak tutuklandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlı hakkında iki gün tutukluluk emri verildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi kıdemli yargıcı Fügen Ulutekin huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine, kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, taşıma, kullanma ve yazılı ölüm tehdidiyle kasti hasar suçlamaları getirildi.

Zanlının tutuklanmasıyla ilgili bulguların tahkikat memuru polis tarafından mahkemeye aktarılmasından sonra yargıç Ulutekin, zanlının iki gün tutuklu kalmasını istedi.

Silahlı saldırıyla ilgili suç ortaklığıyla suçlanan Bilir'e iki gün tutukluluk verilirken, esas suçlunun Türkiye'ye kaçtığı belirtildi.

Feza Bilir’in 12 yıldır KKTC'de yaşadığı ve aslen Elazığlı olduğu belirtildi.

Afrika gazetesi, 25 Şubat akşamı silahlı saldırıya uğramış, gazetenin ofisinin kapısına tabancayla iki el ateş edilmiş ve kapıya da Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent'e hitaben el yazısıyla yazılmış bir ölüm tehdidi notu bırakılmıştı.

Saldırıda kullanılan tabanca da olaydan birkaç gün sonra Ercan Havaalanı otoparkında bulunmuştu.

Saldırının ardından birçok parti, sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşu olayı kınamış, saldırının 2 Mart mitingine dönük halkın baskı altına alınması ve sindirilmesi amacıyla yapılması görüşü savunulmuştu.

Ajanslar