Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban militanları, bir zamanlar uluslararası ve yerli turistlerin uğrak noktası olan Band-e Amir Ulusal Parkı'ndaki vahanın göz alıcı mavi göllerinde rengarenk kuğu teknelerinde gezinti yaparken görüntülendi.

Park, Hindukuş dağlarında, Bamiyan'dan yaklaşık 72 kilometre uzaklıkta bulunan 6 masmavi gölden oluşuyor.  

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, grubun geçen ay başkent Kabil'i ele geçirmesinin ardından ülkeyi saran şiddet ve kaosa tam bir tezat oluşturuyor.

Daha önce de Taliban militanları buna benzer görüntülerle viral olmuştu. Kabil'i ele geçirmeden önce, militanlar kendilerini bir ABD müttefikinin gösterişli sarayında dolaşırken filme aldılar. Klipte, silahlı militanların eski başkan yardımcısı General Rashid Dostum'a ait büyük boy altın sandalyelerde otururken görüntüleri yayınlanmıştı.

Başka bir videoda ise binlerce Afgan sivil umutsuzca ülkeyi terk etmeye çalışırken, hatta bazıları Kabil havaalanından ayrılan bir ABD askeri uçağına tutunurken, militanların çarpışan arabalara bindikleri ve bir tema parkında atlıkarınca yolculuğuna çıktıkları görülüyordu.